Visit Tampere
Tampere Convention Bureau

maksutonta asiantuntijapalvelua
kansainvälisen kongressin
kutsumisessa, suunnittelussa
ja markkinoinnissa ... 
» Lue lisää

Kongressikaupunki Tampere  

ajanmukaiset kongressipalvelut,
kaikki kävelyetäisyydellä,
puhdas luonto,
aktiivinen kaupunkielämä...

» Lue lisää

 

Aluetieteen konferenssille Tampereen kongressipalkinto

3.12.2014

Vuoden 2013 kongressipalkinto myönnetään Tampereen yliopistolla 5.–8.5.2013 järjestetyn aluetieteen konferenssin järjestelytoimikunnalle. Palkittavan konferenssin nimi on: Shape and be Shaped: The Future Dynamics of Regional Development - Regional Studies Association European Conference 2013.

Konferenssin akateemisena pääjärjestäjänä ja paikallisen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimi aluetieteen professori Markku Sotarauta. Konferenssi järjestettiin kansainvälisen yhdistyksen (Regional Studies Association) ja Tampereen yliopiston yhteistyönä. Konferenssin teemana oli kaupunki- ja aluekehittämisen tulevaisuuden dynamiikka, johon liittyy paitsi suunnitelmallista kehittämistä myös ennakoimattomia, yllättäviäkin muutoksia.

Tampere Convention Bureaun hallitus valitsee vuosittain yhden kansainvälisen konferenssin, jolle myönnetään kongressipalkinto. Regional Studies Association European Conference 2013 -konferenssi valikoitui kongressipalkinnon saajaksi monestakin syystä. ”Kongressista jouduttiin kilpailemaan kahteen otteeseen”, kertoo Tampere Convention Bureaun hallituksen puheenjohtaja Erika Eischer. Konferenssiin osallistui 350 henkilöä. Konferenssi oli mainittavan kansainvälinen, sillä siihen osallistui tutkijoita 41 maasta - kaikilta mantereilta.

Aluetiede on moniulotteinen tutkimusalue, jonka tutkimustuloksia voidaan hyödyntää poikkitieteellisesti. ”Eri maiden hallitukset, alueet ja kaupungit sekä monikansalliset organisaatiot, kuten EU tai OECD, hyödyntävät paljon alan tutkimusta”, kertoo Sotarauta. ”On hienoa, että tämän alan konferenssi saatiin Tampereelle. Aluetieteen tutkimus on Tampereen yliopistossa vahvaa ja kansainvälisesti tunnustettua ja lisäksi tutkimusalue on sellainen, että sen tutkimustulosten paikallinen soveltaminen kasvattaa myös Tampereen vetovoimaisuutta”, linjaa Tampere Convention Bureaun hallitus.

 

"Tampere pitää kokea.”

"Tampereen kongressipalkinto on hieno tunnustus täydellisesti onnistuneille järjestelyille. Ensimmäinen palkinto oli saada kongressi kovan kisan jälkeen Tampereelle”, muistelee professori Markku Sotarauta. ”Tämä palkinto kruunaa koko operaation. Palaute osallistujilta oli pelkästään myönteistä, jopa ylistävää, ja sitä tihkuu meille vieläkin", hän iloitsee.

"Ihmiset pitävät Tamperetta erittäin hyvänä konferenssikaupunkina. Kaikki on mukavan lähellä ja lisäksi kaupunki- ja aluetutkijoille Tampere on yksi niistä Euroopan uudistuneista teollisuus­kaupungeista, joka pitää itse kokea", Sotarauta kertoo.  

"Laadukas kongressi syntyy siitä, että pienimmätkin yksityiskohdat hoidetaan suurella sydämellä. Suurin kiitos korkeasta laadusta kuuluu RSA:n Lesa Reynoldsille ja Tampereen yliopiston Minna Hakamaa-Virtaselle. He olivat melkoinen tehokaksikko", Sotarauta kiittelee.

Lisätietoja:

Professori Markku Sotarauta, Tampereen yliopisto, Johtamiskorkeakoulu, aluetiede, markku.sotarauta@uta.fi, 040 190 4004

Kongressipäällikkö Erika Eischer, Tampere-talo, erika.eischer@tampere-talo.fi, 040 545 0011

Toiminnanjohtaja Ella Näsi, Tampere Convention Bureau, ella.nasi@tampere.fi, 050 374 2639